torstai 26. helmikuuta 2015

Andalucian kalastusluvan hankkiminen

Kaikki vaikuttaa ohjeen mukaan yksinkertaiselta: kalastustarvikeliikkeessä täytetään nettilomakkeeseen tiedot, maksetaan ja homma on sillä selvä.

Ensimmäinen ongelma on löytää liike, joka kykenee moiseen operaatioon. Etsiskelyjen jälkeen löytyi Pesca Torre Balerma, jossa netin käyttö hallittiin.

Seuraava ongelma tuleekin nettilomaketta täyttäessä. Vaikka ohjeen mukaan passi riittää, nettilomake ei hyväksy henkilönumero-kohtaan mitään muuta kuin espanjalaisen N.I.E. (Número de Identidad de Extranjero) -tunnuksen.

Tässä kohtaa luvanhankinta tyssäsi joksikin ajaksi. Kalastusvirastoon lähetettyyn sähköpostitiedusteluun en saanut mitään vastausta. Entisenä valtionhallinnon viranomaisena voin vain todeta, että spanjoolien byrokraattilaumaa voisi saunan takana hieman harventaa...

Camping Mar Azulin avuliaan henkilökunnan ja heidän kontaktiensa avulla selvisi kuitenkin, että on mahdollista anoa tilapäinen henkilötunnus. Pepé pisti tuulemaan ja kyyditti minut El Ejidon poliisiasemalle tarpeellisten dokumenttien (kirjallinen vapaamuotoinen todistus oleskelusta + passikopio) kanssa. Pariin lappuun kirjattiin tietoja, käytiin viereisessä pankissa maksamassa 9,45 euron toimenpidepalkkio ja palattiin asemalle josta poliisi antoi henkilönumeron.

Nyt ei kalastusvälineliikkeessäkään ollut ongelmia nettilomaketta täyttäessä. Väliaikaisen luvan sai heti mukaan, varsinainen kortti saapuu kuulema parin viikon kuluessa.

Nyt ei tarvitse enää salakalastaa...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti